Bildspel/sagolådor

Till våra elever använder vi bildspel i powerpoint, detta är något som man även kan använda hemma. Där kan man gör mycket roliga saker. Min tanke är oftast att använda det till musik eller sagor. Fördelen här är att eleven själv kan styra det. Sätter man på en cd-skiva så får de ju lyssna på alla låtarna. Här kan man trycka förbi låtar som man inte vill lyssna på. Jag gör inställning så bildspelet går om från början enda till man trycker på esc. Ska försöka hinna göra manualer hur man gör i de olika powerpoint verisionerna. I 2010 är det enkelt att även lägga till videosekvenser. Oftast blir det extra roligt för eleven.

När vi i samlingen övar på att kunna välja sång med konkreta föremål eller bild, så gör jag oftast även ett bildspel i powerpoint så de även ser och hör samma sånger i en annan situation. De hittar snabbt sina favoriter 🙂

För att de ska kunna styra detta själv så krävs en bläckfisk (Bläckfisken USB används för att enkelt kunna koppla styrkontakter till PC-datorer) och manöverknappar (Jeally bean, big red) du kan köpa dessa här: elevdata

Manual att göra bildspel i Powerpoint

Här finns  exempel på bildspel.

sånger 11

Sånger 6

Sånger 7

Sånger 8

Saga Hitta på

rim- trolleri

Sång rörlig bild

Saga ut och gå

Sånger

sånger 1

 

 

Man kan även göra sagor där eleverna kan vara delaktiga. Där kan man använda sig av en step by step kontakt. Där spelar man in olika saker så trycker eleven och kan lyssna. T.ex sagan om Ludde och alla djuren.

 

 

Personalen läser sagan och tex Ludde kastade bollen och den träffade en ….. (eleven trycker och hunden skäller) personalen bekräftar ja det var hunden som fick bollen. osv. Vi har även de konkreta djuren så man kan titta och känna på dem. Man kan såklart även ha foto eller andra bilder på djuren.

Så leta sagor som barnen gillar och leta material sen kan du göra dina egna sagor.

step by step finns att köpa här: Abilia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s